Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви тази седмица  революция

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви тази седмица  революция
Коментари Харесай

Революция на боклука. Как Ню Йорк иска да се справи с плъховете

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разгласи тази седмица  " гражданска война на боклука "  в многомилионния град. Адамс показа пред медиите общоприет черен резервоар за отпадък с колелца, отвори капака и хвърли един от типичните за Ню Йорк черни чували с отпадък. След това той разгласи: " Наистина сме разчувствани: това е смяна за нашия град! ", оповестява.
Най-после контейнери за отпадък в Ню Йорк
Новите контейнери би трябвало да заменят черните найлонови чували в Ню Йорк от средата на ноември. Първоначално те ще бъдат задължителни за всички здания с до девет жилища. Според Адамс те генерират към 70 % от общото количество боклуци.

" Така ще премахнем милиарди килограми отпадък от улиците. Мнозина смятаха, че е невероятно тези симпатични контейнери да станат част от нашата " гражданска война на отпадъците ". По този метод настигаме други градове ", сподели Адамс.

В обществените мрежи думите му предизвикаха саркастични реакции.

" През 2024 година Ню Йорк най-сетне ще открие контейнера за отпадък! ", написа един от тях. Друг пита: " Имаме ли потребност от конференции, с цел да обясняваме по какъв начин действат контейнерите за отпадък? ".

А един британец написа: " Кофите за отпадък най-сетне стигнаха до другия завършек на Атлантическия океан ".
Ню Йорк - бюфет за плъхове
Т. нар. гражданска война на боклука има сериозен мотив: Ню Йорк не може да се оправи с плъховете - макар всичките опити. Вечер те се разхождат по тротоарите или по пероните на метрото. Благодарение на чувалите с отпадък, които се търкалят на всички места, Ню Йорк е и голям " бюфет за плъховете ", както споделя Адамс.

" Плъховете стават все по-нахални, не бягат, а просто се мотаят в близост. Искаме да променим това. "

Кметът разгласи битката с плъховете за главен приоритет. Миналата година той даже назначи специфична отговорничка по казуса, известна като " царицата на плъховете ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР